Nieuwe kassenbouw is officieel begonnen!

Op 4 juni 2020 zijn we gestart met de bouw van onze nieuwe kassencomplex in Woudrichem, gemeente Altena. Tijdens de ceremonie was wethouder, Matthijs van Oosten, aanwezig om het moment van nieuw begin te markeren door ‘ceremonieel water te gegeven’ aan één van de nieuwste doorbraken in de veredeling in Petunia’s: Petunia Galaxy Lilac. Aan het einde van de ceremonie namen de deelnemers planten mee naar huis om hun tuinen en patio’s in Woudrichem op te fleuren.

De komende maanden krijgt de nieuwe productielocatie en het hoofdkantoor van Schneider geleidelijk vorm. Kassenbouwer KG Systems heeft de grondvoorbereiding afgerond en is nu klaar om de kassenbouw daadwerkelijk te starten.

De omvang van de het geinnoveerde en nieuwe kassencomplex in Altena wordt drie en een halve hectare (6 meter hoog en ruim 12 meter breed), inclusief een moderne verwerkingsruimte waarin zich de geautomatiseerde machines bevinden voor de productie. Ons doel is ervoor te zorgen dat het nieuwe kassencomplex zijn ecologische voetafdruk minimaliseert met maatregelen zoals slimme belichting, screening en teelttechnieken.

Drone-video: er is al veel planning en grondvoorbereiding aan vooraf gegaan.

https://www.youtube.com/watch?v=3NKLBzMcPCE

Gerelateerde nieuwsberichten:

https://www.bpnieuws.nl/article/9223086/eerste-paal-nieuwbouw-schneider-youngplants-geslagen/

https://www.floraculture.eu/news/schneider-to-kick-off-construction-of-its-new-home-in-altena/

https://www.floraldaily.com/article/9223181/netherlands-first-pile-for-new-facility-schneider-youngplants/